חפש

פלילי דרכון: תכונות של קבלת מסמך

עבור נסיעה לחו"ל ללא קשר למטרה, יהיה זהאז טיול עסקים או חופשה, אזרח רוסי חייב לקבל "דרכון זר" - דרכון זר. זהו מסמך המוכיח את זהותו של בעל הבית בעת עזיבתו את הארץ, כניסה אליה, וכן בעת ​​שהייה בחו"ל. קבלת דרכון זר. דרכון קשורה לעיתים קרובות עם בעיות שונות: זה לוקח זמן לאסוף מסמכים, לבקר את הרשויות הדרושות. בנוסף, המורכבות יכולה לספק עובדה כזו כמו קיומו של עבר פלילי.

מהו רישום פלילי?

הרשעה היא תנאי של אזרח שהוכר בוהליך שיפוטי למי אשמים בביצוע עבירה אם אמצעים פליליים מתקנת (עונש) מוחלים על זה. במלים אחרות, אם העונש נגד אדם בוטל, הוא נחשב בלתי נראה.

הרשעה כרוכה מסוימים משפטימגבלות. זהו האיסור לעסוק בפעילויות מסוימות, ולכבוש עמדות מסוימות, ולנסוע לחו"ל. עם זאת, גם אם אדם יש עבר פלילי דרכון לא ניתן להשיג, לא להתרגז, כי התופעה אינה קבועה: החוק מספק מנגנון לפירעון רשומות פליליות.

נסיגה והחזר של עבר פלילי

פירעון של רישום פלילי הוא סיום תוקפווביטול ההשלכות המשפטיות, שבוצעו באופן אוטומטי. לפשעים שונים יש תנאי פירעון שונים בגין הפסקת ביצוע העונש:

  • עם עונש מותנה, ההרשעה נפרעה מיד;
  • עם עונשים (למשל, קנסות) שהם רכים יותר מאשר שלילת חירות - לאחר שנה;
  • כאשר הורשעו בעבירות חמורות קלות - לאחר שלוש שנים;
  • בעת ביצוע פשע חמור - בשש שנים;
  • אם הפשע היה חמור במיוחד - ב 8 שנים.

בין היתר, ניתן לפרוע את הפושע הפלילי לפני תום התנאים המפורטים בהליך שיפוטי במקרה של התנהגות ללא דופי של הנאשם, וכן כתוצאה מחנינה.

זה מספיק כדי להסיר את ההרשעה הקודמת, ואת הדרכוןיתקבלו בדרך הרגילה. עם זאת, האזרח צריך לקחת אישור למשטרה במקום המגורים כי הרשומה הפלילית שלו כבר נסוגה (נפרעו). אתה יכול לבקש את זה באופן אישי (באמצעות נציג) או באמצעות בקשה בכתב (בדואר). את התעודה שהתקבלה יש להגיש לאחר מכן ל- GUVD העיר כדי לתקן את הנתונים על החזר הפשע הפלילי.

איפה לעשות את הדרכון, מה המסמכים הדרושים כדי להשיג אותו

דרכון ניתן להנפיק את הגופים של FMS עבורמקום מגוריו או מגוריו בפועל, במשרד החוץ ובנציגויותיו, במשרדים הקונסולריים ובמשימות הדיפלומטיות. בנוסף, ניתן להגיש בקשה מקוונת בפורטל יחיד למתן שירותים ציבוריים ועירוניים.

"Zagranka" עבור אנשים שיש להם עבר פלילי, ודרכון זר עבור שאר אזרחי הפדרציה הרוסית הם כמעט לא הבחין על ידי קבוצה של המסמכים הדרושים. יהיה צורך לספק:

  • הדרכון הרוסי;
  • מסמכים מקוריים ועותקים של תעודות לידה לילדים מתחת לגיל 14;
  • בקשה לקבלת "zagrani";
  • קבלה לתשלום חובות וטפסים;
  • 4 תמונות (הפרמטרים הדרושים צילום חייב להיות ידוע מראש במקום רישום דרכון);
  • העתק מאושר או המקור של תעסוקה;
  • גברים בגיל העמידה - תעודה ממשרד הגיוס הצבאי;
  • תעודה לפיה ההרשעה הקיימת בוטלה;
  • ואת דרכון זר שהונפקו קודם לכן (עם תקופת פג).

המונח של הנפקת דרכון בעת ​​הגשת הבקשהבמקום מגורים אינו עולה על חודש אחד, במקום שהייה (כאשר היתר שהייה ארעית) - ארבעה חודשים. אם יש צורך מתועד בקבלת מסמך בקשר עם הצורך החמור בטיפול, כמו גם מותו של קרוב משפחה בחו"ל, הזמן להנפקת דרכון לא יעלה על שלושה ימים.

  • דירוג: